Troldhede

Troldhedes folkelige vindmølleprojekt er det allerførste projekt Wind People har arbejdet med som humanitær fond. Sammen med den lokale ildsjæl og initiativtager Bertel Jensen og sammen med den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras fik Wind People designet et folkeligt koncept, som rummede de første enkeltstående elementer af Wind People’s koncept i dag.

Elementer i Troldhede-projektet, som er blevet karakteristiske for Wind People’s koncepter, er bl.a. vindmølleprojektets etablering af en lokal almennyttig fond, som skal fremme velfærden i det lille landsbymiljø, både socialt og gennem yderligere vedvarende energi-initiativer i landsbyen.

Et andet karakteristisk element er, at vindmølleprojektet blev planlagt som det første skridt i en helhedsorienteret vedvarende energiplan for at gøre det lille lokalsamfund 100% baseret på vedvarende energi.

Udover koncept-udviklingen forestod Wind People i samarbejde med Niras at tilvejebringe en bevilling til at udvikle den helhedsorienterede vedvarende energiplan. En plan som involverede bl.a. landsbyens store virksomheder og fjernvarmeværket. Denne bevilling blev opnået i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune.